I vuggestuen serveres sund og varieret kost, der består af kød, fisk, grøntsagsretter og grød produceret af gode basis råvarer.
Vi tager udgangspunkt i de generelle retningslinjer fra Miljø- og Fødevarestyrelsen anbefalinger ved planlægning og tilberedning af den daglige kost.
Miljø- og Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost
Vi tilbyder modermælks erstatning til børn under et år, og til børn over et år alt efter behov. Børn i alderen 1-3 bliver tilbudt økologisk minimælk og vand.
Vi vil gerne tilbyde dit barn en varieret, smagfuld kost produceret af gode og sunde råvare. Derfor har vi indgået en samarbejdsaftale med Vuggestuen og Børnehaven Nyrup, da vi ikke selv har produktions køkken i huset.
Dagens måltid vil blive oplyst på tavlen ved døren til stuen.
Vores forældrebestyrelse har ansøgt om etablering af et produktion køkken for Tikøb Dagtilbud og Skole - beliggende i skolens nuværende kantine.
Find flere informationer i vores Kostpolitik
Vi respekterer de fravalg af fødevarer forældrene foretager. Hvis dit barn eksempelvis ikke må spise svinekød, tilbyder vi f.eks. fisk eller kylling de dage hvor dette serveres.
Hvis barnet er allergisk overfor bestemte fødevarer, skal I give personalet besked, så der kan tage højde for dette i dagligdagen.
I vuggestuen forsøger vi at minimere børnenes indtag af sukker, så forældrene selv kan bestemme, om deres barn skal have sukker.
Til fest og højtider finder vi andre alternativer til slik, is og kage.
Vores leverandør bruger 60-90% økologiske råvarer, og har derfor kvalificeret sig til Det Økologiske Spisemærke i sølv.
Mere om det økologiske spisemærke
Til morgenmad serverer vi grød, friskbagte boller eller brød med smør og ost samt mælk.
Om formiddag serverer vi frugt, grøntsager, brød eller frugtgrød.
Til frokost servere vi meget varieret. Du kan se en eksempel nedenunder. Til frokost serverer vi også mælk.
Om eftermiddag serverer vi frugt og grønt, rugbrød, knækbrød med ost og pålæg.
Smør selv: Rugbrød med pålæg og grøntsager.
Farsbrød med kartofler og ærtepure.
Pasta Bolognese med masse af grønt.
Laks med broccolimos og spinat.
Tortilla med fyld og gnavgrønt.
I madplanen tages altid udgangspunkt i Helsingør Kommunens kostpolitik, samt anbefalinger fra Fødevarestyrelsen.
Denne hjemmeside benytter cookies fra tredjepart til besøgsstatistik. Vælger du "Accepter alle", giver du samtykke til at tredjepartsservices må gemme oplysninger om dit besøg. Læs mere om cookies