Kreativitet og eksperimentering med BOOST

På Tikøb Skole laver vi projekter, hvor vi hjælper hinanden med at få gode idéer, at være nysgerrige, undersøgende, kreative og eksperimenterende.

Først undersøges, hvad vi ved om emnet. Vi læser, ser film, høre om emnet, interviewer børn og voksne, vi bygger modeller af fx sugerør, piberensere, ispinde eller flamingokugler. Der spilles også spil, som giver idéer, fx idépoker, vi klipper i blade, laver tegninger, og tager på besøg hos eksperter på lige præcis dét, vi undersøger.

Metoden vi bruger, kalder vi BOOST. BOOST bruges til mange forskellige emner, men fælles er altid, at vi begynder med en udfordring - et problem, der har brug for en løsning.

Inspireres af verdenen omkring os

Når vi arbejder kreativt på Tikøb Skole, lader vi os inspirere af verden omkring os: et maleri, strukturer og mønstre uden for skolen, billedbøger fra vores bibliotek, formerne på skolen, farverne i naturen. Vi tegner prøver, fotograferer og klipper og klistre i bladene. Nogle gange får vi inspiration af alle de gamle ting, vi har samlet til genbrug i vores Designlokale (skrot, sko, kasketter, legetøj og andet).

Inddragelse af Tikøb by

Vi er rigtig tit ude og vise både forældre og Tikøb by, hvad vi har lavet. Bl.a. har vi været med til Kulturnatten to gange. I år viste vi, hvad vi havde lært om landbrug. Vi havde lavet smagsprøver med rug (rugkiks), havre (havregrynskugler), hvede (boller), æg (kokostoppe). Vi havde skrevet bøger om et besøg på en økologisk bondegård og et besøg på en hestegård, hvor vi også så, hvordan hesten fik nye sko på. Vi lavede digte om heste, skrev ord, der passede til dyrene på gården. Vi læste om 4 kornsorter (rug, hvede, byg og havre), om landbrugsmaskiner, var på besøg hos en klassekammerat og hendes høns, og så lavede vi en animationsfilm om dyrene på landet.

Vindere af "Design to Improve Life"

Tikøb Skole har deltaget i projektet "Design to Improve Life". Vi har nogle dygtige elever, der har vundet kommunikationspriser i projektet.

I 2017 deltog 3. og 4. klasse "Design to Improve Life", her fik 4. klassen kommunikationsprisen for projekt 371.

Mere om 3. klasses projekt 324 - 2017

Mere om 4. klasses projekt 371 - 2017

I 2016 fik 3. klasse på Tikøb Skole første plads for kommunikation med projekt 249.

Mere om 3. klasses projekt 249 - 2016

På Design to Improve life's hjemmeside, kan du læse mere om hvad projektet handler om.

designtoimprovelife.dk

Temauger

Skolen afholder temauger tre gange om året.

Fælles kommunal temauge (uge 4)
Temauge der afholdes på alle skoler i hele Helsingør Kommune. I 2017 var temaet "Sundhed". Her arbejdes med de samme lærere om temaet i en uge.

Markedsdag-uge (uge 20)
Hele denne uge arbejdes med de ting, der skal sælge på markedsdagen. Om fredagen, åbnes boderne på markedet for hele byen. På markedsdagen har vi fx besøg af Kurts Øko-kød og andre lokale virksomheder, der har lyst til at deltage.

Naturvidenskabsfestival (uge 39)
Naturvidenskabsfestival foregår i hele Danmark. Den afholdes på skoler, ungdomsuddannelser, biblioteker mv. Festivalen har til formål at give børnene ny viden og inspirere dem til gennem hele skoleåret.

Sammen på hammel

Tikøb og Espergærde skole har en samarbejde med Espergærde Bibliotek, det hedder ”sammen på hammel”.

Hent "Sammen på hammel" kataloget