Årshjul for Tikøb Skole

Tikøb skole har en række faste traditioner. Nogle har eksisteret i mange år mens andre er nye, men alle justeres løbende.

Dansk fagdag

Matematisk fagdag

Skole-hjem-samtaler

Fastelavn

Sjov og ballade med udklædning, catwalk og tøndeslagning.

Skakdagen

Skakdagen forløber med forskellige typer af skak og eleverne blandes store og små.

Rynkebyløbet

Markedsdag

Årets store brag af en fest er "Markedsdagen" hvor 6. klasse spiller teater for resten af skolen og forældre. Resten af skolens elever laver boder og tivoli.

Hele lokale samfund var inddraget og Markedsdag udviklede sig til lokalsamfundets fest.

Der var rollekrigs våben arena, kast med vandballoner, dans, ben kast, vafler-salg m.m.

En lokal musikband stillede op og sang mens Øko Kurt, Super Best og Forældreforening søgte for god mad og drikke varer.

Oprydningsdag - skønne skole

Vi rydder op og gør klar til sidste skoledag og det nye skoleår.

Sidste skoledag - skoleåret ringes ud

Sidste skoledag samles vi alle i Kantinen, hvor vi synger sammen og siger ”god sommer” til hinanden. Bagefter ringer den yngste elev i 0.klasse og den ældste elev i 5.klasse skoleår ud.

I år var det Silas fra 0.klasse og Mie fra 5.klasse der ringede skoleår 16-17. ud.

Skole start for 0.klasse

Som regel møder de ny forældre og børn, der skal starte i 0.klasse kl. 9.

Matrikelleder byder velkommen og hilser personligt på hver barn. Vi går i klassen og alle finder sit plads.

Efter velkomst ceremoni holder ledelse en kort informations møde til de nye forældre i skolens kantine.

Første skoledag

Vi mødes kl. 8 i klasserne, hvor klasselærerne byder eleverne velkommen, og alle hilser på hinanden efter en lang sommer.

Bagefter ringer matrikellederen og en elev skoleåret ind, på skolens gamle klokke.

OL lege

Natur festivals uge - "Min verden"

Kulturnet

I september måned er Tikøb Skole en del af lokalsamfundets fest - Tikøb Kulturnet. I år er det 3 klasse, der har arbejdet med emne landbrug. Eleverne har arbejdet med flere fag i løbet af uge - natur teknik, dansk, engelsk, matematik, hjemkundskab,  på en kreativ og innovativ måde. Produkterne af deres arbejde har de vist til Tikøb Kulturnat.

Idrætsdag

Bliver som regel den sidste fredag i uge 41

Her løber eller går alle mange km. i en nærliggende skov. Det er altid en hyggelig dag med masser motion og bevægelse med glæde børn og voksne.

BOOST

Juleafslutning og krybespil

Vi tager alle til Tikøb Kirke, hvor 3.klasse opfører krybbespil. Bagefter spiller vi Julenisse-bingo på skolen, og vi ønsker hinanden en god jul.

Lucia

5. klasse laver optog og deler hjemmebagte boller ud til alle.

Klippe-kistre-dag

1. december klipper og kistrer vi julepynt til hele skolen.