Sådan indmelder du dit barn i skolen

Indskrivning

Første skridt på vejen er, at dit barn skal indmeldes i skolen. Du finder linket til skoleindskrivning på forsiden af helsingor.dk eller ved at følge nedenstående link.

Indskriv dit barn til skolestart - august 2018

Indskrivningen er åben fra den 13. november til den 3. januar 2018.

Du skal bruge dit NemID for at indmelde dit barn. Hvis du ikke har internet eller NemID, kan du få hjælp på distriktsskolens kontor.

Find folkeskoler og skoledistrikter

Senest den 9. februar 2018 får du besked i e-boks, om du har fået plads på den ønskede skoleafdeling.

Skolevalg

Alle børn, der skal starte i 0. klasse, er sikret plads på en af de skoleafdelinger, der ligger i det skoledistrikt, hvor barnet har bopælsadresse. Når du indmelder dit barn, har du samtidig mulighed for at ønske, hvilken afdeling under distriktsskolen, som du gerne vil have, at dit barn skal gå på.

Der er frit skolevalg i Danmark, og det betyder, at du også har mulighed for at ønske en anden skole end distriktsskolen, men du kan ikke være sikker på, at der er plads.

SFO

Du skal samtidig indmelde dit barn i SFO. Du bliver ledt videre til pladsanvisningen og indskrivning i SFO, når du har afsluttet den digitale skoleindskrivning. Dit barn er sikret SFO-plads på den skole, hvor det skal starte i 0. klasse.

Privatskole

Er dit barn optaget på privatskole, skal du give besked om det til distriktsskolen via skoleindskrivningen. Her vælger du feltet ”privatskole”.