Skole start - August 2018

I maj begynder en ny tid, når de kommende 0. klasser indtager skole-fritidsordningen (SFO) i et særligt tilrettelagt skolestartsforløb frem til august.

Indskriv dit barn i skolen

Indskrivning

Første skridt på vejen er, at dit barn skal indmeldes i skolen. Du finder linket til skoleindskrivning på forsiden af helsingor.dk eller ved at følge nedenstående link.

Indskriv dit barn til skolestart - august 2018

Indskrivningen er åben fra den 13. november til den 3. januar 2018.

Du skal bruge dit NemID for at indmelde dit barn. Hvis du ikke har internet eller NemID, kan du få hjælp på distriktsskolens kontor.

Find folkeskoler og skoledistrikter

Senest den 9. februar 2018 får du besked i e-boks, om du har fået plads på den ønskede skoleafdeling.

Skolevalg

Alle børn, der skal starte i 0. klasse, er sikret plads på en af de skoleafdelinger, der ligger i det skoledistrikt, hvor barnet har bopælsadresse. Når du indmelder dit barn, har du samtidig mulighed for at ønske, hvilken afdeling under distriktsskolen, som du gerne vil have, at dit barn skal gå på.

Der er frit skolevalg i Danmark, og det betyder, at du også har mulighed for at ønske en anden skole end distriktsskolen, men du kan ikke være sikker på, at der er plads.

SFO

Du skal samtidig indmelde dit barn i SFO. Du bliver ledt videre til pladsanvisningen og indskrivning i SFO, når du har afsluttet den digitale skoleindskrivning. Dit barn er sikret SFO-plads på den skole, hvor det skal starte i 0. klasse.

Privatskole

Er dit barn optaget på privatskole, skal du give besked om det til distriktsskolen via skoleindskrivningen. Her vælger du feltet ”privatskole”.

SFO og skolestart

For at sikre en god og tryg overgang mellem dagtilbud og skole starter alle børn i et skolestartsforløb i SFOen lige omkring den 1. maj 2018.

Frem til start i 0. klasse i august møder barnet hver dag i SFOen, hvor det lærer de nye kammerater og voksne at kende, bliver fortrolig med skolen og området omkring og i det hele taget forbereder sig på at skulle gå i skole med de særlige læringsaktiviteter, der er planlagt i perioden.

Informationsmøder på skolerne

I uge 46 afholder skolerne informationsmøder for kommende forældre, hvor du kan møde ledelsen og nogle af medarbejderne, se skole og SFO indefra og få svar på dine spørgsmål.

Tid og sted for informationsmøderne

Sommercamp - uge 29 og 30

Vær opmærksom på, at SFOer og klubber i kommunen, og dermed også skolestartforløbet i SFOen, er lukket i uge 29 og 30, men der er mulighed for, at dit barn kan deltage i ”Sommercamp”.

Campen foregår hver dag fra kl. 06.30-17.00, fredag til kl. 16.30, og bliver afholdt i klubben Villa Fem, Borgmester P. Christensensvej 4 i Helsingør. Du får nærmere besked om tilmelding til sommercamp i starten af 2018.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte distriktsskolens kontor.