Vores åbningstider

Mandag-torsdag
kl. 14.00-17.00 (Fredag 14.00-16.00)

I skoleferier
kl. 06.30-17.00 (Fredag 06.30-16.00)

Morgenåbning
kl. 06.30- når børnene møder i skole.

Vores morgenåbningstilbud starter i Familiehuset (vores børnehave afd.) kl. 6.30, men kl. 7.00 går vi i Fælleshuset, hvor børnene kan få morgenmad, lege, spille eller tegne, inden de sendes i skole.

I skoleferierne arbejder vi ofte sammen med børnehave og klub, så vi kan finde på at flytte vores aktiviteter til disse afdelinger.

Ind- og udkrydsning

Når børnene kommer fra skole, skal de altid krydse sig ind, og når de skal hjem skal de sige farvel til køkkenvagten, der så streger dem. Det er vigtigt, at børnene siger rigtig farvel til køkkenvagten, fordi køkkenvagten hele tiden skal holde styr på, hvem der er her.

Hvis jeres barn har det dårligt eller er kommet til skade, kontakter køkkenvagten jer under mottoet: ”Hellere ringe en gang for meget, end en gang for lidt”

Vi vil gerne bede jer om at melde til os, når jeres børn er syge eller holder fri.

I kan ringe til os på begge telefoner 49 28 11 81 eller send en SMS til 25 31 11 81. I kan også skrive det om morgenen på sedlen når i krydser ind. Det sparer personalet i SFOen for en masse tid og besvær med at skulle lede efter barnet!

Morgenmad

Børnene er altid velkomne i børnehaven til morgenmad fra kl. 6.30-7.00 eller i SFO'en fra kl. 7.00-7.45, hvor der er nybagte boller, cornflakes, havregryn, mælk, the osv.

Fælleshuset

Fælleshuset er Tikøb Familiehus’ SFO-afdeling. Vi har børn fra 0-3. kl., og har gode muligheder, for at børnene kan lege på kryds og tværs af klassetrinene.

Vores hus består af funktionsopdelte rum, dvs. at børnene selv kan bestemme, hvor de vil være inden for grænserne, og om de vil arbejde i et af vores værksteder eller lege ude.

Usynlige grænser

Vi har ikke noget hegn omkring Fælleshusets udendørs arealer. Men vi har regler om, hvor de forskellige klassetrin må færdes. Jo ældre børnene er, des mere bevægelsesfrihed har de. Se evt. oversigten ved GPS-billederne.

Vores legeplads ligger lige uden for huset og i forbindelse med Tikøbs idrætsbaner, som vi bruger rigtig meget.

Børnene har på særlige tidspunkter mulighed for at lege i den nederste skolegård og på børnehavens legeplads.

GPS-billeder

I gangen ved vores køkken har vi en magnettavle, hvor der hænger billeder af alle børnene. Her skal børnene flytte deres billede, når de kommer fra skole, og igen når de går hjem. I løbet af dagen flytter børnene rundt på deres billede for at markere, hvor de befinder sig henne, hvis de forlader huset, så vi ved, hvor de befinder sig.

SFO'ens årshjul

Årshjulet danner grundlag for de temaer og aktiviteter, vi laver med børnene i løbet af et år.

SFO'ens årshjul

Fødselsdage

Normalt holder barnet fødselsdag i skolen for sin egen klasse, og så er det op til den enkelte familie, hvordan de vil fejre dagen privat med kammeraterne.

Fælleshuset holder fødselsdagshygge den sidste fredag i måneden, for alle de børn der har haft fødselsdag i løbet af måneden. Dette fejres, ved at vi serverer lidt godt til eftermiddagsmaden.

Personale i SFO

Karin Starberg