Pædagogikken i Tikøb Klub

Pædagogisk lægger vi stor vægt på de sociale kompetencer, hvor sprog og valg af indslag på smartboardet har stor vægt.

Vores ture er tit i nærområdet. Det kan være vi tager en bytur, hvor børnene selv kan gå rundt og shoppe. Det kan være en tur i svømmehallen, biografen, Multiparken osv. Vores pædagogiske begrundelse for disse ture er igen relationerne. Børnene skal samarbejde om mange ting. Hvornår går bussen? Hvad skal vi være opmærksomme på når vi er ude? Børnene bestemmer mange ting selv, vi sætter bare rammerne.

Når man starter i klub i 3. klasse er der i starten visse ture man ikke kan komme med på. Det er vigtigt for os som personale, først at lære disse børn at kende, og børnene skal lære vores hus at kende og vores få regler før vi slipper dem løs. Der bliver hvert år i April, et forældremøde for de kommende 3. klasser så vi i fællesskab kan snakke om starten i klubben, vi inviterer også børnene med denne dag, da de nu skal lave aftaler for hvad de må, med deres forældre.

Vi holder ca. 2 fester om året som dog slutter ca. kl. 22.

Der kan forekomme aflysninger af klubaftner pga. kursus, dette bliver selvfølgelig meldt ud i god tid. Der er IKKE klubaftner i skoleferierne.

Klubpersonalet følger et pædagogisk redskab, der kaldes for en SMTTE-Model. Dette bruges til at beskrive ting der bliver lavet i klubben, eller skal laves, og til sidst evaluerer personalet på denne beskrivelse, for at blive klogere på vores pædagogiske praksis.

Klubbens åbningstider

Mandag: Kl. 14.30-17.00