Aktiviteter i Tikøb Klub

I klubben bevæger børn sig meget. Dette styrker motorik, koncentrationsevne og relationer. Personalet arbejder for at styrke den aktive hverdag i klubben.

Vores hus (Hangaren) er bygget til, at man kan udfolde sig med mange udendørs redskaber såsom rulleskøjter, skateboard og løbehjul. Disse redskaber findes i klubben, men det er også tilladt at medbringe disse redskaber hjemmefra.

Brug af hal og udendørsbaner

Derudover har vi hallen overfor os, som vi deler med skolen, TIF, børnehaven og SFO´en, så det er på bestemte tidspunkter vi har denne. Endvidere har vi banen, nede ved SFO´en hvor vi kan spille fodbold, rundbold, sneboldkamp, vandkamp osv. Vi har også skoven tæt på, dog kommer denne mest i brug ved klubaftner.

Spil

I klubben er der tilbud til forskellige spillekonsoller. Der er ikke nogen fast plan på hvor længe man må spille, da vi gerne vil have at børnene skal kunne finde ud af dette selv imellem hinanden. De er gode til at forhandle om deres spilletider, og de voksne er tit klar over om det er de samme der sidder hele dagen, hvortil vi appellerer til en lille lufter i skolegården eller på banen.

Kreative aktiviteter

Vi har mulighed for at bruge SFO´ens træværksted, og til tider skiller vi vores gamle radioer, playstations eller andet, når det ikke virker, for at se om vi selv kan lave det igen. Vi er meget kreative på børnenes niveau. Børnene har evnen til at skabe, og dette skaber udvikling. Vi mener, at kreativiteten både kan komme til udtryk i produkter men bestemt også i selve processen.

Der er masser plads til at kreative fantasier og ideer kan blive udviklet, i form af maling, klip, klistre, sy m.m, da vi har rigtig mange materialer som børnene gerne må tage. Vi har også de lidt dyrere materialer på vores depot, som gerne må bruges, men her skal børnene først fortælle deres ideer før de kommer i brug. Vi producerer også warhammervåben, til stor glæde for drengene, men også en del piger.

Fester

Vi holder ca. fire fester om året. Disse fester tager ofte udgangspunkt i traditioner. Fx fastelavnsfest, julefest osv.

Klubbens åbningstider

Mandag: Kl. 14.30-17.00