Vi tager udgangspunkt i de generelle retningslinjer fra Miljø- og Fødevarestyrelsen anbefalinger ved planlægning og tilberedning af den daglige kost.
Miljø- og Fødevarestyrelsens anbefalinger for kost
Vi tilbyder modermælks erstatning til børn under et år, og til børn over et år alt efter behov. Børn i alderen 1-3 bliver tilbudt økologisk minimælk og vand.
Fravalg af bestemte fødevarer
Vi respekterer de fravalg af fødevarer forældrene foretager. Hvis dit barn eksempelvis ikke må spise svinekød, tilbyder vi f.eks. fisk eller kylling de dage hvor dette serveres.
Hvis barnet er allergisk overfor bestemte fødevarer, skal I give personalet besked, så der kan tage højde for dette i dagligdagen.
Sukkerpolitik
I vuggestuen forsøger vi at minimere børnenes indtag af sukker, så forældrene selv kan bestemme, om deres barn skal have sukker.
Til fest og højtider finder vi andre alternativer til slik, is og kage.
Fokus på økologien
Vores leverandør bruger 60-90% økologiske råvarer, og har derfor kvalificeret sig til Det Økologiske Spisemærke i sølv.
Madplan
Vi vil gerne tilbyde dit barn en varieret, smagfuld kost produceret af gode og sunde råvare. Derfor har vi indgået en samarbejdsaftale med Vuggestuen og Børnehaven Nyrup, da vi ikke selv har produktions køkken i huset.
Dagens måltid vil blive oplyst på tavlen ved døren til stuen.
Vores forældrebestyrelse har ansøgt om etablering af et produktion køkken for Tikøb Dagtilbud og Skole - beliggende i skolens nuværende kantine.
Eksempel på mad i løbet af en dag
Morgenmad
Til morgenmad serverer vi grød, friskbagte boller eller brød med smør og ost samt mælk.
Formiddag
Om formiddag serverer vi frugt, grøntsager, brød eller frugtgrød.
Frokost
Til frokost servere vi meget varieret. Du kan se en eksempel nedenunder. Til frokost serverer vi også mælk.
Eftermiddag
Om eftermiddag serverer vi frugt og grønt, rugbrød, knækbrød med ost og pålæg.
Eksempel på en madplan
Mandag
Smør selv: Rugbrød med pålæg og grøntsager.
Tirsdag
Farsbrød med kartofler og ærtepure.
Onsdag
Pasta Bolognese med masse af grønt.
Torsdag
Laks med broccolimos og spinat.
Fredag
Tortilla med fyld og gnavgrønt.
I madplanen tages altid udgangspunkt i Helsingør Kommunens kostpolitik, samt anbefalinger fra Fødevarestyrelsen.